Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Našli sme strateného chlapca a riešili aj auto zakliesnené v koľajisku (zásahy hliadok 11. - 17. decembra) (kópia)

Dátum: 19.12.2023
Autor: Barbora Krajčovičová
Našli sme strateného chlapca a riešili aj auto zakliesnené v koľajisku (zásahy hliadok 11. - 17. decembra) (kópia)

Minulý týždeň priniesol bratislavským mestským policajtkám a policajtom celkom 2 505 udalostí, s ktorými sa museli vysporiadať. Našli strateného chlapca, zasahovali pri bitke v centre mesta a aj pri kurióznej situácii, kedy sa auto zaseklo na električkových koľajniciach.

Najčastejšie museli hliadky mestskej polície zasahovať pri dopravných priestupkoch. Tých bolo celkom 938, pričom 36 z nich bolo spáchaných závažným spôsobom. Okrem priestupov na úseku bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky, sme sa pomerne často zaoberali porušeniami všeobecne záväzných nariadení, ale napríklad aj priestupkami na úseku verejného poriadku. Nechýbali priestupky proti občianskemu spolunažívaniumajetku, či majitelia psov, ktorí si neplnili svoje povinnosti pri venčení svojich štvornohých miláčikov.

Hliadky často zamestnávali aj šoférky a vodiči, ktorí svoje autá parkovali na lesných pozemkoch a dopustili sa tak porušení zákona o lesoch. Na miestne úrady sme v minulom týždni nahlasovali 6 starých vozidiel. Najviac priestupkov evidujeme z Uršulínskej ulice, zistili sme ich tam celkom 66. K ľuďom, ktorých zdravotný stav si vyžadoval pomoc zdravotníkov sme v 12 prípadoch privolávali posádku rýchlej zdravotnej pomoci, v 2 prípadoch sme spolupracovali s príslušníkmi Hasičského a záchranného zboru9-krát aj s pracovníkmi Slobody zvierat.

Chlapčeka sme našli do niekoľkých minút

Počas uplynulého víkendu sa iba päťročný chlapec stratil svojmu otcovi počas návštevy vianočných trhov v centre mesta. Obrátil sa preto na mestskú políciu, ktorá začala po chlapcovi pátrať. Operátor ihneď po prijatí oznamu upovedomil hliadky v Starom Meste o situácii a aj o tom, ako chlapec vyzerá a čo má oblečené. Do hľadania sa okrem kolegov v teréne pustili aj pracovníci v kamerovom stredisku mestskej polície. Chlapca objavil napokon policajt a policajtka z Útvaru zásahovej jednotky a kynológie na Hviezdoslavovom námestí. Operátor dal späť vedieť otcovi, ktorý si syna šťastný následne vyzdvihol.

stratený_chlapcek_2_(Veľké)Chlapčeka našli mestskí policajti v dave ľudí do niekoľkých minút. Foto: Mestská polícia Bratislava

Riešili sme ruvačku v centre

V sobotu ráno si staromestská hliadka všimla na električkových koľajniciach na Hurbanovom námestí skupinu približne 30 ľudí a okolo nich veľký rozruch. Keď sa policajt a policajtka priblížili, aby zistili, čo sa deje, všimli si ako muž ťahá po zemi za nohu ďalšieho muža. Okamžite zasiahli, oddelili ich od seba a snažili sa upokojiť situáciu. Vzhľadom na výrazne väčšiu skupinu ľudí, si zároveň na pomoc privolali aj ďalšiu hliadku.

Svedkovia policajtom tvrdili, že muži sa chvíľu pred príchodom polície pobili. Jeden z nich mal viditeľné poranenie hlavy a sťažoval sa aj na bolesť ľavého prsta na ruke, ktorý sa zdal byť v neprirodzenej polohe. Medzičasom sa hliadkam prihovoril aj ďalší muž, ktorý mal byť napadnutý tým istým útočníkom.

Zranených ošetrili privolaní záchranári, pričom stav jedného z nich si vyžadoval aj prevoz do nemocnice. Útočník bol z dôvodu podozrenia zo spáchania trestného činu obmedzený na osobnej slobode a predvedený na príslušné obvodné oddelenie Policajného zboru za účelom vykonania ďalších potrebných úkonov.

Zaseklo sa uprostred električkovej trate

Mestskí policajti z Dúbravky počas hliadkovania na Saratovskej ulici spozorovali vozidlo, ktorého vodička pri odbočovaní z Repašského ulice vyšla na električkovú koľaj v smere na konečnú zastávku električiek. Auto však následne zostalo zakliesnené medzi koľajami. Policajti išli žene okamžite na pomoc.

O situácii informovali dispečing Dopravného podniku, ktorému poskytli spoluprácu pri zaisťovaní bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky. Na miesto boli okrem dopravnej polície privolaní aj hasiči, vzhľadom na to, že z vozidla vytekali prevádzkové kvapaliny. V aute šoférka nebola sama, mala so sebou aj 6-mesačné dieťa. Policajti sa do času vyriešenia dopravnej nehody preto o nich postarali a usadili do tepla služobného auta. Vozidlo sa napokon podarilo bezpečne z koľajiska vytiahnuť.

auto_v_kolajach_(Veľké)Mestskí policajti išli vodičke okamžite na pomoc a zapli aj svetelnú signalizáciu, aby predišli akémukoľvek ohrozeniu bezpečnosti cestnej premávky. Foto: Mestská polícia Bratislava