Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Z novej stanice majú ružinovskí policajti bližšie k ľuďom v druhom bratislavskom okrese

Dátum: 16.10.2023
Autor: Barbora Krajčovičová
Z novej stanice majú ružinovskí policajti bližšie k ľuďom v druhom bratislavskom okrese

Po dvoch rokoch sa vracajú mestské policajtky a policajti na stanicu do Ružinova. Tá prešla rozsiahlou rekonštrukciou. Mestskí policajti tak majú opäť bližšie k obyvateľom Ružinova, Vrakune a aj Podunajských Biskupíc.

Mestská polícia pôsobila v budove na Listovej ulici už od konca deväťdesiatych rokov. Viac ako dve dekády nepretržitého využívania stanice sa podpísali nielen na jej nevyhovujúcom technickom stave a opotrebovanom zariadení, ale postupným naberaním čoraz väčšieho počtu príslušníkov a príslušníčok, prestala byť vyhovujúcou aj po kapacitnej stránke.

Dôstojné a reprezentatívne pracovné podmienky

Najpodstatnejšie na celej rekonštrukcii je, že naši policajti a policajtky majú vytvorené dôstojné podmienky na výkon ich práce a ľudia, ktorí denne v desiatkach navštevujú túto stanicu, budú konečne prichádzať do reprezentatívnejších a najmä dôstojnejších priestorov,“ povedal počas otvorenia stanice primátor Bratislavy Matúš Vallo.

Mestským policajtkám a policajtom pribudla napríklad samostatná miestnosť s počítačom na spracovávanie služobných záznamov a inej potrebnej administratívy, na trávenie prestávok a aj kultúrne stravovanie.

image00016_(Veľké)_1Zrekonštruovanými priestormi stanice previedol primátora Bratislavy a starostu Ružinova veliteľ Okresného veliteľstva Bratislava II. Foto: Marek Velček

Rýchlejšie príjazdové časy v celom okrese

Okresné veliteľstvo Bratislava II poskytuje zázemie pre všetky ružinovské hliadky, ktoré pokrývajú celý druhý bratislavský okres. „Z pohľadu zásahov nielen v Ružinove, ale aj v Podunajských Biskupiciach a Vrakuni, je táto stanica veľmi výhodne umiestnená a aj z tohto dôvodu bola obnova priestorov žiaduca,“ vysvetľuje náčelník Mestskej polície Bratislava Miroslav Antal. Policajtky a policajti sa tak vracajú z Hálkovej ulice, kde mali dva roky prenajaté priestory od Nového Mesta, späť do Ružinova.

„Priestory sa výrazne zväčšili, prerobili sa ich dispozície, celé sídlo je priestrannejšie a modernejšie. Kompletná prerábka sídla Okresného veliteľstva mestskej polície Bratislava II nás stála vyše 300 000 eur,“ uviedol starosta Ružinova Martin Chren, ktorý privítal návrat mestských policajtov späť do ich mestskej časti.

Zvyšovanie bezpečnosti v Bratislave, ktorá je jednou z najvyšších priorít hlavného mesta a mestskej polície, ide ruka v ruke aj so zlepšovaním pracovných podmienok pre mestské policajtky a policajtov. Veríme, že aj postupnou modernizáciou mestskej polície sa nám podarí motivovať čoraz viac ľudí, ktorým záleží na bezpečnosti v Bratislave, aby sa pridali do našich radov.

image00021_(Veľké)Sídlo ružinovských policajtov a policajtiek bolo rozšírené o bytovú jednotku. Priestory stanice sú tak po novom výrazne priestrannejšie. Foto: Marek Velček

Rozšírenie sanice a aj zmeny v pôvodných priestoroch

Rekonštrukcia zahŕňala kompletnú výmenu elektroinštalácie, vodovodného potrubia, kúrenia, sanity, podláh v celom priestore a nainštalované boli aj klimatizačné jednotky. Došlo tiež k obmene časti nábytku, výmene vchodových dverí, oprave fasády a prístupového chodníka do budovy.

Stanica bola rozšírená o bytový priestor, kde sa vytvorili kancelárske priestory pre kultúrnejšie a nezávadné pracovné podmienky. Do priestorov šatní pribudli nové skrinky pre príslušníčky a príslušníkov, čím sa mierne navýšili pôvodné kapacitné možnosti stanice.

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.