Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Naberáme nové posily. Poď pomáhať svojmu mestu

Dátum: 12.06.2023
Autor: Barbora Krajčovičová
Naberáme nové posily. Poď pomáhať svojmu mestu

V tomto roku otvárame už druhý a zároveň posledný kurz odbornej prípravy. Do našich radov prijmeme približne pätnásť ľudí, ktorí chcú nevšednú prácu a majú záujem pomáhať komunite, v ktorej žijú.

Záujemcovia o prácu v mestskej polícii môžu do 16. júla zasielať žiadosti o prijatie do zamestnania spolu so životopismi. Následne ich mestská polícia vyhodnotí a na osobné pohovory pozve tých najvhodnejších kandidátov.

Na vybraných uchádzačov čaká test zo slovenčiny, psychodiagnostické vyšetrenie a aj fyzická previerka. Kandidátky a kandidáti, ktorí prejdú výberovým konaním nastúpia v septembri do kurzu a po jeho úspešnom absolvovaní nájdu svoje miesto na jednom z okresných veliteľstiev alebo na Útvare zásahovej jednotky a kynológie.

Všetky informácie nájdu potenciálny uchádzači a uchádzačky na webe https://www.budpolicajt.sk/ 

Základné predpoklady a kurz odbornej spôsobilosti

Základnými predpokladmi pre prácu v mestskej polícii je dosiahnutie veku minimálne 21 rokov, bezúhonnosť, zdravotná, duševná a fyzická spôsobilosť, úplné stredoškolské vzdelanie zakončené maturitnou skúškou a znalosť úradného jazyka slovom aj písmom.

Na to, aby sa študenti zaradení do vzdelávania dostali k záverečnej skúške, je potrebné aby absolvovali teoretickú a praktickú výuku, a to v rozsahu 420 vyučovacích hodín. Počas tohto obdobia dostávajú študenti plat vo výške 756 €príspevok na stravu.

Noví mestskí policajti sa na teoretických hodinách naučia lepšie orientovať v kľúčových právnych otázkach a dokážu si správne vyložiť konkrétne situácie, s ktorými sa stretnú v uliciach hlavného mesta. Základom vzdelávania sú všeobecne záväzné právne predpisy, ako napríklad zákon o obecnej polícii, priestupkový a trestný zákon, správny poriadok a mnohé ďalšie.

Potrebné je pracovať aj na fyzickej kondícii. Frekventantov neminie výcvik, počas ktorého sa naučia používať donucovacie prostriedky a zasahovať proti páchateľom trestných činov a priestupkov. Súčasťou praktickej časti kurzu je aj strelecká a policajno-odborná príprava. Študentov budú vzdelávať aj zdravotníci, ktorí ich naučia základy poskytovania prvej pomoci. Absolventi z predchádzajúcich kurzov mali možnosť vyskúšať si napríklad aj zákroky v prostriedkoch mestskej hromadnej dopravy či taktiku pri zásahoch v budovách.

PB-7767_(Veľké)Frekventanti z predchádzajúcich kurzov sa v rámci praktickej časti zúčastnili aj spoločného výcviku s príslušníkmi Útvaru zásahovej jednotky a kynológie. Foto: Mestská polícia Bratislava

Náborový príspevok aj MHD zadarmo

Mestská polícia Bratislava ponúka uchádzačom okrem stabilnej práce s ohodnotením od 1 100 € plus príplatky aj viacero benefitov. Noví policajti získavajú náborový príspevok vo výške 2 000 eur vyplácaný priebežne. Okrem toho 100-eurový príspevok na bývanie, voľný cestovný lístok na mestskú hromadnú dopravu, príplatky za zmennosť, nočnú prácu a prácu počas víkendov a sviatkov, príplatok za riadenie služobného auta, príspevok na stravovanie, predĺženú dovolenku o sedem pracovných dní, možnosť ubytovania v ubytovacích zariadeniach polície a ďalšie.

Harmonogram výberového konania

15.6.2023 – 16.7.2023                   Spustenie náboru, prijímanie žiadostí uchádzačov o prácu v Mestskej polícii Bratislava

16.7.2023 – 20.7.2023                  Kontaktovanie vybraných uchádzačov

24.7.2023 – 31.7.2023                  Rozhovory s uchádzačmi, absolvovanie testu zo slovenského jazyka a fyzické previerky

1.8.2023 – 10.8.2023                    Psychodiagnostické vyšetrenie

21.8.2023                                        Oznámenie o prijatí do kurzu odbornej spôsobilosti úspešným kandidátom                      

4.9.2023                                         Nástup do kurzu odbornej spôsobilosti, pracovná zmluva bude uzavretá od 1.9.2023

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.