Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zásahy hliadok MsP v 32. týždni 2018

Dátum: 15.08.2018
Autor: Mestská polícia Bratislava
Zásahy hliadok MsP v 32. týždni 2018

Prečítajte si viac informácií o udalostiach, ktoré v uplynulom týždni preverovali hliadky Mestskej polície.

V týždni od 06.augusta do 12.augusta preverovali hliadky mestskej polície v hlavnom meste 1217 udalostí. Medzi nimi bolo aj 285 takých, ktoré po preverení hliadkami priamo na mieste sa ukázali ako neopodstatnené.

V týždni od 13.augusta do 19.augusta preverovali hliadky mestskej polície v hlavnom meste 1217 udalostí. Medzi nimi bolo aj 285 takých, ktoré po preverení hliadkami priamo na mieste sa ukázali ako neopodstatnené.

K opodstatneným zisteným a riešeným prípadom patrili priestupky z oblasti bezpečnosti a plynulosti v cestnej premávke, tých bolo 770. V 2 prípadoch spolupracovala mestská polícia s príslušníkmi hasičského a záchranného zboru.

Priestupku proti verejnému poriadku sa dopustilo celkom 9 ľudí, čistota a poriadok na verejných priestranstvách bola ľahostajná pre 28 ľudí. V 14 prípadoch hliadky mestskej polície zistili a riešili nepovolenú konzumáciu alkoholických nápojov na verejných priestranstvách. V 4 prípadoch zistili mestskí policajti nepovolené exteriérové sedenie a v 16 prípadoch nedodržanie stanovených záverečných hodín .V 1 prípade mestskí policajti zistili nepovolený ambulantný predaj a v 8 prípadoch nepovolené pouličné aktivity. Zo strany 11 ľudí sme zaznamenali obťažovanie okoloidúcich.

Na príslušné úrady mestská polícia nahlásila 8 starých vozidiel, 1 novú nelegálnu skládku a 2 prípady poškodenia dopravných značiek.

Blokovacie zariadenie bolo na nesprávne zaparkované vozidlá založené celkom v 427 prípadoch a 107 motoristov si po odtiahnuté vozidlo muselo zájsť do areálu príslušnej odťahovacej služby. Najviac priestupkov mestskí policajti riešili na Františkánskom námestí, odkiaľ evidujeme celkom 40 priestupkov.

Mestskí policajti vypátrali 2 dievčatá v pátraní

 

Mestskí policajti z Expozitúry Bratislava IV v stredu predpoludním vypátrali 2 nezvestné osoby. Vypátraniu predchádzal prijatý oznam od občana, ktorý policajtom uviedol, že v parku na na Červeňákovej ulici v bratislavskej Dúbravke sa na lavičkách nachádzajú 2 tam spiace dievčatá. Hodnovernosť takto prijatého oznamu potvrdili hliadky mestskej polície ihneď po príchode na miesto. Vykonaným šetrením na mieste a následnou lustráciou policajti zistili, že ide o dve dievčatá vo veku 14 a 15 rokov, po ktorých Okresné riaditeľstvo PZ v Trstíne vyhlásilo uplynulý týždeň pátranie ako po osobách nezvestných. Vypátrané dievčatá z dôvodu výkonu ďalších potrebných úkonov skončili na príslušnom oddelení Policajného zboru.

Podozrivý muž je vďaka pohotovej reakcii mestského policajta v rukách Policajného zboru

V utorok podvečer jeden z kynológov Mestskej polície hl. mesta SR Bratislavy v rámci služobného voľna vykonával výcvik svojho služobného psa v blízkosti hotela na Seneckej ceste, keď si zrazu všimol dym vychádzajúci z areálu hotela. Na vzniknutú situáciu zareagoval, pričom sa okamžite dostavil k miestu, odkiaľ dym vychádzal. Tam zbadal osobu, ktorá sa z miesta snažila utiecť, pričom v rukách držala neznámy horiaci predmet. Následne sa na miesto dostavili aj príslušníci Policajného zboru, ktorých kynológ informoval o situácii. Mestský policajt i naďalej pomáhal hliadke Policajného zboru s prepátravaním okolia. Po niekoľkých minútach bola podozrivá osoba na mieste zadržaná a predvedená na príslušné oddelenie Policajného zboru. Zadržaný bol muž vo veku 35 rokov. Okrem toho, že upriamil na seba pozornosť pálením káblov, je podozrivý aj z dopustenia sa drogovej trestnej činnosti.

 

 
Kontakt: Mgr. Tatiana Kurucova
Vytvorené / Posledná aktualizácia: 15.8.2018 / 15.8.2018

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.