Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zásahy hliadok MsP v 27. týždni 2018

Dátum: 12.07.2018
Autor: Mestská polícia Bratislava
Zásahy hliadok MsP v 27. týždni 2018

Prečítajte si viac informácií o udalostiach, ktoré v uplynulom týždni preverovali hliadky Mestskej polície.

V týždni od 2. júla do 8. júla 2018 preverovali hliadky mestskej polície v hlavnom meste 1116 udalostí. Medzi nimi bolo aj 218 takých, ktoré po preverení hliadkami priamo na mieste sa ukázali ako neopodstatnené.

K opodstatneným zisteným a riešeným prípadom patrili priestupky z oblasti bezpečnosti a plynulosti v cestnej premávke a tých bolo 746. V 2 prípadoch občania odovzdali hliadkam mestskej polície nájdené osobné doklady a v 5 prípadoch mestská polícia spolupracovala s pracovníkmi rýchlej zdravotnej pomoci. V 1 prípade hliadka mestskej polície zistila podozrenie zo spáchania trestného činu.

V oblasti porušení pravidiel verejného poriadku riešili mestskí policajti 19 priestupov. Čistota a verejný poriadok na verejných priestranstvách bola ľahostajná pre 32 ľudí a neporiadok okolo kontajnerových stojísk bol zistený 16 krát. Majitelia psov nerešpektovaním zákona, ktorým sa upravujú niektoré podmienky držania psov, prípadne príslušných všeobecne záväzných nariadení v tejto oblasti tieto porušili v 4 prípadoch.

Počas týždňa hliadky mestskej polície zistili aj 8 prípadov týkajúcich sa nedodržania stanovených prevádzkových hodín ako aj 3 prípady nepovoleného exteriérového sedenia. Napriek zákazu požívania alkoholických nápojov na verejných priestranstvách tento zákaz porušilo 10 ľudí, 3 priestupky súviseli s nepovolenými pouličnými aktivitami a 4 priestupky sa týkali obťažovania okoloidúcich zo strany niektorých neprispôsobivých občanov. Zákon o ochrane nefajčiarov tým, že niektorí ľudia fajčili na zastávkach mestskej hromadnej dopravy bol porušený 9 krát.

Na príslušné úrady mestská polícia nahlásila 7 starých vozidiel, 2 nové nelegálne skládky a 2 prípady poškodenia dopravných značiek.

Blokovacie zariadenia na nesprávne zaparkované vozidlá boli založené 436 krát a 82 motoristov si po svoje odtiahnuté vozidlo muselo zájsť do areálu príslušnej odťahovacej služby. Najviac priestupkov – 39 zistili a riešili jednotlivé hliadky na Františkánskom námestí.

Agresívny muž skončil v nemocnici

Viacerí občania v utorok popoludní telefonátmi na číslo mestskej polície 159 v Bratislave upozorňovali na agresívne správanie sa vtedy ešte neznámeho muža v pešej zóne na Poľnohospodárskej ulici vo Vrakuni. Tieto oznamy okamžite preverila jedna z kynologických hliadok mestskej polície vykonávajúca službu v okolí Stavbárskej ulice. Policajti neznámeho muža v pešej zóne skutočne našli. Ten na výzvu policajtov aby upustil od protiprávneho konania nereagoval a fyzicky zaútočil aj na kynológov. V snahe odvrátiť z jeho strany ďalšie útoky použili voči nemu policajti donucovacie prostriedky a to chvaty a hmaty a neskôr aj služobné putá. Ukázalo sa, že 54-ročný Bratislavčan podstupuje psychiatrickú liečbu. Vzhľadom k týmto skutočnostiam bola preto na miesto privolaná posádka rýchlej zdravotnej pomoci, no tento muž začal napádať aj záchranárov. Z tohto dôvodu preto hliadka mestskej polície asistovala pri prevoze muža do zdravotníckeho zariadenia.

 
Kontakt: Mgr. Barbora Krajčovičová
Vytvorené / Posledná aktualizácia: 12.7.2018 / 12.7.2018

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.