Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zásahy hliadok MsP v 20. týždni 2018

Dátum: 21.05.2018
Autor: Mestská polícia Bratislava
Zásahy hliadok MsP v 20. týždni 2018

Prečítajte si viac informácií o udalostiach, ktoré v uplynulom týždni preverovali hliadky Mestskej polície.

V týždni od 14. mája do 20. mája preverovali hliadky mestskej polície v hlavnom meste 1635 udalostí. Medzi nimi bolo aj 311 takých, ktoré po preverení hliadkami priamo na mieste sa ukázali ako neopodstatnené.

K opodstatneným zisteným a riešeným prípadom patrili priestupky z oblasti bezpečnosti a plynulosti v cestnej premávke tých bolo 1186. V 4 prípadoch spolupracovala mestská polícia s pracovníkmi rýchlej zdravotnej pomoci a v 5 prípadoch s príslušníkmi Policajného zboru.

Čistota a poriadok na verejných priestranstvách bola ľahostajná pre 38 ľudí. Neporiadok okolo kontajnerových stojísk bol zistený 5 krát a v 5 prípadoch hliadky mestskej polície zistili nedodržanie stanovených prevádzkových hodín. V 1 prípade hliadky mestskej polície zistili a riešili nepovolenú konzumáciu alkoholických nápojov na verejných priestranstvách a povolenie na exteriérové sedenie nepredložilo 5 majiteľov prevádzok. V 1 prípade bolo zo strany mestskej polície zistené a riešené státie na zeleni a v 2 prípadoch nepovolené rozkopávky.

Nepovolené pouličné aktivity riešili hliadky mestskej polície v 6 prípadoch a porušenie ustanovení vyplývajúcich zo zákona o ochrane nefajčiarov tým, že ľudia fajčili na zastávkach mestskej hromadnej dopravy 18 krát. Majitelia psov nerešpektovaním zákona, ktorým sa upravujú niektoré podmienky držania psov tieto porušili v 3 prípadoch. V 2 prípadoch zistili hliadky mestskej polície priestupok proti majetku a 1 krát skladovanie stavebného materiálu bez povolenia. Priestupok na úseku ochrany životného prostredia bol zistený a riešený v 3 prípadoch.

Na príslušné úrady boli nahlásené 4 staré vozidlá, 6 prípadov poškodenia dopravného značenia a 1 nelegálna skládka.

Blokovacie zariadenie bolo na nesprávne zaparkované vozidlá založené celkom v 788 prípadoch a 135 motoristov si po odtiahnuté vozidlo muselo zájsť do areálu príslušnej odťahovacej služby. Najviac priestupkov – 51 zistili a riešili jednotlivé hliadky na Mlynských nivách.

Zranený muž na Kopčianskej ulici

V stredu krátko po 17-tej hodine prijala mestská polícia telefonický oznam o tom, že na Kopčianskej ulici v Petržalke leží na zemi zranený muž. Službukonajúca hliadka šla tento oznam ihneď preveriť. Po príchode na miesto policajti zistili, že oznam je pravdivý. Išlo o asi 60-ročného muža, ktorý mal tržnú ranu na čele a poranené ľavé oko. Mestskí policajti preto ihneď vyrozumeli pracovníkov rýchlej zdravotnej pomoci, títo po príchode na miesto muža ošetrili. Následne bol prevezený do zdravotníckeho zariadenia na Antolskej ulici.

 
Kontakt: Mgr. Barbora Krajčovičová
Vytvorené / Posledná aktualizácia: 21.5.2018 / 21.5.2018

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.