Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zásahy hliadok MsP v 43. týždni 2004

Dátum: 23.07.2008
Autor: Mestská polícia Bratislava
Zásahy hliadok MsP v 43. týždni 2004

Prečítajte si viac informácií o udalostiach, ktoré v uplynulom týždni preverovali hliadky Mestskej polície.

Zásahy hliadok MsP v týždni od 18. októbra do 24. októbra 2004

Nepoučiteľní

S dodržiavaním záverečných hodín si stále ťažkú hlavu nerobia niektorí majitelia reštauračných a zábavných zariadení. Svedčia o tom napokon aj výjazdy hliadok MsP počas týždňa do niektorých z nich, kde na záverečnú zabudli. V priebehu týždňa sa podobných prípadov, kde mestskí policajti len v Bratislave zasahovali, vyskytlo trinásť.

Štatistika MsP ale hovorí, že za týždeň riešili hliadky v Bratislave 1878 priestupkov. Ich skladba prezrádza, že 693 z nich sa týkalo priestupkov proti bezpečnosti a plynulosti v cestnej premávke, 159 smerovalo do oblasti verejného poriadku. Hliadky zároveň zistili aj 83 priestupkov, ktoré sa stali v zóne s obmedzeným státím, či 52 priestupkov v pešej zóne. Majitelia psov štatistiku doplnili o 72 nových prípadov, konzumenti alkoholických nápojov na verejných priestranstvách do štatistiky prispeli 134 prípadmi. Mestskí policajti riešili aj 14 prípadov obťažovania okoloidúcich žobrákmi. V dvoch prípadoch vzniklo podozrenie zo spáchania trestného činu a v dvoch prípadoch priestupcovia skončili na príslušných policajných oddeleniach, pretože bolo po nich hlásené pátranie.

Nesprávne parkovanie sa vypomstilo a predražilo pre 131 motoristov, ktorí si pre svoje odtiahnuté vozidlá museli ísť do Čierneho lesa, 279 motoristov si našlo na svojich vozidlách namontované blokovacie zariadenia.

Najviac priestupkov  zaznamenali mestskí policajti na Račianskej ulici a to 61.

Podozrivý skončil na polícii

V pondelok krátko popoludní hliadku MsP upútala na Mlynarovičovej ulici v Petržalke skupinka hádajúcich sa mužov v stredných rokoch. Mestskí policajti ich upokojili, avšak pri kontrole jeden z nich – 30-ročný Bratislavčan nevedel predložiť svoj doklad totožnosti. Ani nemohol, pretože tento našli policajti v pivniciach jedného z panelových domov a tie boli predtým vylámané. Bratislavčan pochopiteľne skončil na policajnom oddelení a tam vysvetľoval, akým spôsobom sa jeho občiansky preukaz dostal do miest, kde boli vylámané pivnice.

Hádka pre pohár

V ten istý deň desať minút po dvadsiatej hodine smerovali hliadky MsP do reštaurácie v Dome kultúry Dúbravka. S personálom tejto reštaurácie si slovne svoje názory vymieňali dve ženy a jeden muž. Títo zobrali z reštaurácie pivový pohár a odmietali ho vrátiť. 29-ročná Denisa ho celou silou hodila o zem, tento „kúsok“ ju ale vyšiel na 500 korún. Možno si ani neuvedomila, že sa takto dopustila priestupku proti majetku. Ich 27-ročný spoločník bol ale odvážnejší. Odmietol predložiť  občiansky preukaz, policajtom sa vyhrážal ublížením na zdraví a správal sa agresívne, pričom kládol aktívny odpor. S putami na rukách preto smeroval neskôr na stanicu MsP. Až tu sa hliadke za svoje nevhodné správanie ospravedlnil, ani to ho ale neuchránilo od blokovej pokuty za spáchaný priestupok proti občianskemu spolunažívaniu.

Zahrievala sa pri ohníku

Ohník neďaleko budovy Miestneho úradu v Karlovej Vsi si rozložila 39-ročná bezdomovkyňa z Kováčovej. Dlho sa ale pri ňom táto žena neohriala. Po zásahu hliadky mestskej polície musela žena oheň uhasiť a pobrala sa nevedno kam.

Prehnal to už ráno

V Petržalke pri Auparku smerom na Nový most si v utorok ustlal na chladnej zemi 58-ročný muž. Spokojný spánok pod širákom mu ale nedopriala hliadka mestskej polície. Komunikovať s ním sa nedalo, pretože predtým vypitý alkohol mu značne komplikoval jeho jazykový prejav i stabilitu. Mestskí policajti preto k opilcovi privolali pracovníkov rýchlej zdravotníckej pomoci a tí ho previezli na ošetrenie do najbližšej nemocnice.

Škôlku si pomýlil s nocľahárňou

Škôlku na ulici 29. augusta s nocľahárňou si zrejme pomýlil 44-ročný muž zo Šároviec. V jej vchode si spokojne ustlal a čakal na nové ráno. V zdraví sa ho síce dočkal, no skoré prebudenie zo strany hliadky MsP privítal s nevôľou. Reptajúc si zobral svoje veci a ešte za tmy sa pobral spoznávať prebúdzajúce sa centrum mesta.

Jazdil bez vodičáku

Vo štvrtok v predpoludňajších hodinách jazdil po Estónskej ulici v béžovej Lade 27-ročný muž zo Štvrtka na Ostrove. Auto s najväčšou pravdepodobnosťou nebolo v najlepšom technickom stave, pretože okrem benzínu z neho vytekalo na cestu všetko možné i nemožné. Napokon, tomuto vozidlo chýbali aj príslušné evidenčné čísla. Mestskí policajti v evidenciách zistili, že Lada síce nie je ukradnutá, avšak ten čo ju riadil, nemal za jej volantom čo hľadať. Pred časom mu totiž polícia zadržala vodičské oprávnenie. Nedalo sa nič robiť a pán Ervín skončil na príslušnom policajnom oddelení a z neho už odišiel domov sa obvinením zo spáchania trestného činu marenia výkonu úradného rozhodnutia.

Populárne žuvačky

Nevedno, či dvaja muži vo veku 28 a 29 rokov sa aj žuvaním žuvačiek snažia odnaučiť fajčiť, ale v ich prípade je realita taká, že za päť prstov a jednu dlaň sa rozhodli nakupovať žuvačky v OD Lidl a v Jednote na Homolovej ulici. Z Lidlu sa pokúsil 29-ročný Jozef odniesť bez zaplatenia žuvačky v hodnote 3000 korún, z Jednoty pre zmenu pán Vladislav žuvačky za 2000 korún. Zámysel im ale nevyšiel, žuvačky po príchode hliadok MsP putovali späť do spomínaných predajní a obaja svoje konanie budú musieť vysvetľovať na príslušných priestupkových referátoch.

Vlamača si prevzala polícia

Do reštaurácie Arkádia sa vlámal v ranných hodinách 28-ročný Jaroslav z Bratislavy. Smolu mal však v tom, že pri pokuse ukradnúť chladničku ho zadržali. Nakoľko sa dopustil trestného činu, motív svojho ranného konania neskôr zápisnične vysvetľoval na príslušnom policajnom oddelení.

 

 

 
Kontakt: PhDr. Peter Pleva
Vytvorené / Posledná aktualizácia: 23.7.2008 / 23.7.2008

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.