Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zásahy hliadok MsP v 40. týždni 2008

Dátum: 09.10.2008
Autor: Mestská polícia Bratislava
Zásahy hliadok MsP v 40. týždni 2008

Prečítajte si viac informácií o udalostiach, ktoré v uplynulom týždni preverovali hliadky Mestskej polície. 

V týždni od 21. septembra do 5. októbra 2008 preverovali príslušníci mestskej polície v hlavnom meste 2324 nových udalostí. Medzi nimi bolo aj 218 takých, ktoré po overení hliadkami priamo na mieste sa ukázali ako neopodstatnené.

Opodstatnenými ale na druhej strane boli  priestupky, ktoré zistili hliadky MsP v súvislosti s porušovaním zákona o premávke na pozemných komunikáciách a týchto prípadov bolo 881. Na vyhradených parkovacích miestach určených pre zdravotne postihnutých občanov svoje vozidlá bez oprávnenia parkovať tu odstavilo 22 motoristov. V oblasti porušení pravidiel verejného poriadku riešili hliadky 31 priestupkov a na telefonáty občanov sťažujúcich sa na rušenie nočného pokoja zasahovali 6 krát.

Do štatistiky prispeli aj majitelia psov, ktorí nerešpektovali príslušné všeobecne záväzné nariadenia týkajúce sa podmienok chovu domácich zvierat. Čistota a poriadok boli nič nehovoriacimi slovami pre 173 priestupcov. 13 priestupkov súviselo s porušovaním pravidiel ambulantného predaja a trhového poriadku.

Značnú časť priestupkov tvorili aj porušenia v súvislosti s parkovaním motorových vozidiel na trávnatých plochách a tých bolo 233. V zóne s dopravným obmedzením sa stalo počas týždňa 354 priestupkov a v pešej zóne zistili hliadky 23 porušení. Deväť prípadov sa týkalo nájdenia vozidiel vykazujúcich známky autovrakov a tieto prípady boli oznámené na príslušné miestne úrady.

Prípady obťažovania okoloidúcich neprispôsobivými občanmi sa vyskytli 13 krát. V štatistike je aj 20 priestupkov, ktoré zistili hliadky pri vykonávaní kontrol zameraných na oblasť taxislužby.

Najviac priestupkov sa v sledovanom týždni stalo na Námestí SNP a to 65. Blokovacie zariadenia nasadili mestskí policajti na 629 vozidiel a 191 motoristov si po odtiahnuté vozidlá muselo zájsť na parkoviská príslušných odťahovacích služieb.

Babička blúdila sama bratislavskými ulicami

Vo štvrtok predpoludním prišla na stanicu mestskej polície v Novom Meste istá pani v sprievode asi 80-ročnej babičky. Táto značne dezorientovaná hľadala cestu domov na Riazanskej ulici. Stará pani nevedela, ako sa do tejto časti Bratislavy dostala, ani kde býva. Navyše jej chýbali doklady totožnosti. Našťastie, operačnému pracovníkovi sa podarilo zistiť adresu trvalého bydliska stratenej babičky, spojil sa s jej rodinou a tá si pre babičku prišla priamo na stanicu mestskej polície v Novom Meste. Na Riazanskú ulicu sa táto pani nevedno ako, dostala až z Prievozu.

Spiaceho muža chceli okradnúť bezdomovci

Bezbranného, snívajúceho si svoj alkoholický sníček nenechali snívať dvaja bezdomovci. Snažili sa ho okradnúť, no celý pokus bol zaznamenávaný jednou z bezpečnostných kamier mestskej polície. Na Dulovo námestie, kde sa tento prípad stal v stredu popoludní však po jeho spozorovaní smerovala jedna z hliadok MsP. Tú, keď bezdomovci uvideli, radšej vzali pred ňou nohy na plecia. Spiaceho muža hliadka z jeho snívania prebudila a ten zistiac, že mu nič nechýba, pobral sa radšej domov.

Nechýba mu doklad totožnosti?

Zdá sa, že pre 30-ročného Bratislavčana nie. Toho jedna z hliadok riešila za spáchaný priestupok zákazu státia na Jégeho ulici. Priestupca hliadke predložil svoj preukaz totožnosti, potom ale nasadol do svojho vozidla a odišiel preč. Priestupok bude mať prirodzene dohru na dopravnom inšpektoráte a tam si zrejme priestupca preberie aj svoj občiansky preukaz, ktorý zanechal  hliadke MsP  v utorok podvečer na spomínanej ulici.

 

 

 
Kontakt: PhDr. Peter Pleva
Vytvorené / Posledná aktualizácia: 9.10.2008 / 9.10.2008

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.