Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zásahy hliadok MsP v 26. týždni 2008

Dátum: 02.07.2008
Autor: Mestská polícia Bratislava
Zásahy hliadok MsP v 26. týždni 2008

Prečítajte si viac informácií o udalostiach, ktoré v uplynulom týždni preverovali hliadky Mestskej polície. 

Zásahy hliadok MsP v týždni od 23. júna do 29. júna 2008

Taxikári opäť s nedostatkami

V priebehu posledného júnového týždňa pribudlo do štatistiky mestskej polície v Bratislave 2064 nových udalostí. Medzi nimi bolo aj 245 takých, ktoré po preverení hliadkami priamo na mieste sa ukázali ako neopodstatnené. Opodstatnenými ale na druhej stane boli priestupky motoristov voči pravidlám bezpečnosti a plynulosti v cestnej premávke a týchto porušení zistili hliadky 642. Na vyhradených parkovacích miestach pre zdravotne postihnutých občanov bez povolenia oprávňujúceho parkovanie na takýchto miestach svoje vozidlá zaparkovalo 12 vodičov. Na vyhradených parkovacích miestach celkom zaparkovalo bez povolení 98 motoristov.

V oblasti porušení pravidiel verejného poriadku zistili hliadky mestskej polície 70 porušení. Značná časť zistených priestupkov sa opäť týkala porušení všeobecne záväzných nariadení o čistote a poriadku a tých bolo 241. S povolením na ambulantný predaj sa nevedelo preukázať 24 tiežpredajcov.

Štatistika mestskej polície ďalej prezrádza, že v zóne s dopravným obmedzením zistili hliadky MsP 210 porušení. V pešej zóne sa stalo 35 priestupkov a trávnaté plochy si ako parkovisko pre svojho štvorkolesového tátoša zvolilo 201 vodičov. 159 porušení sa týkalo konzumácie alkoholických nápojov na verejných priestranstvách a medzi taxikármi zistili počas kontrol jednotlivé hliadky 15 priestupkov. Tieto budú mať ďalšie pokračovanie v rámci správneho konania.

Najviac priestupkov sa stalo opäť na Námestí SNP a to 76. Blokovacie zariadenia slúžiace na zabránenie odjazdu motorového vozidla si na autách našlo 452 priestupcov a 168 vodičov si po odtiahnuté vozidlá muselo zájsť do areálov odťahovacích služieb.

Prečo automaty nevracajú peniaze

Mnohí z cestujúcich poriadne hromžia na autobusových nástupištiach bratislavského Predstaničného námestia. Automaty na výdaj cestovných lístkov im jednoducho hoci sú na to konštruované, drobné mince nevracajú. Tie zostávali v útrobách žltých strojov a čakajú na ruky šikovných zlodejov. Tí sa podobným spôsobom obohacovali už dlhší čas.

V piatok krátko po deviatej hodine  prostredníctvom volania na  tiesňovú linku mestskej polície 159 občania upozornili na malého chlapca a muža v stredných rokoch, ktorých až priveľmi tieto automaty  zaujímali. Starší z dvojice kontroloval terén a mladší, ani nie 13-ročný chlapec medzitým automaty nenápadne vyprázdňoval. Vždy, keď si už myslel, že sa nevydanými peniazmi naplnili.

Jedna z hliadok oboch priamo pri automatoch zadržala. Školák Nikolas, ktorého zrejme vôbec netrápilo odovzdávanie vysvedčení po otvorení automatov ich technikovi, ako aj privolaným štátnym policajtom presne opísal spôsob, ako sa dajú tieto prístroje v priebehu okamihu upraviť tak, aby zisk z ich vydávania putoval do vreciek nepoctivcov. Tí dvaja z piatkového zárobku veľký osoh nemali a obaja skončili na policajnom oddelení.

Španieli už v sobotu oslavovali titul futbalových majstrov

V sobotu krátko pred polnocou sa do svojej kože na Hviezdoslavovom námestí nevedela vpratať skupinka španielskych turistov mysliac si, že toto námestie mesto vybudovalo práve pre nich na neviazané alkoholické radovánky. Španieli v Bratislave možno už aj oslavovali titul futbalových kráľov, hoci finálový zápas medzi nimi a Nemeckom sa hral vo Viedni až na druhý deň.  Zasahujúce hliadky však verejný poriadok v priebehu niekoľkých minút obnovili a horúce hlavy turistom schladili.

Nehorelo, zápach spôsobil repelent

V nedeľu krátko po polnoci zásah hliadky mestskej polície na Haburskej ulici vyvolal telefonát, v ktorom volajúci oznamoval dym šíriaci sa z jedného bytu. O dym a horenie sa v tomto prípade našťastie nejednalo. Nepríjemný zápach sa šíril spod bytu oznamovateľa a postarala sa oň susedka, ktorá vetrala svoj byt po tom, čo ho dôkladne vystriekala prostriedkom slúžiacim na ničenie lietajúceho hmyzu.

Psa odháňal pirátmi

Štekajúceho psa sa v nedeľu popoludní snažil upokojiť istý Bratislavčan v druhom okrese. Po chlpáčovi začal hádzať zábavnú pyrotechniku, to sa ale nepáčilo majiteľke psíka a tá privolala hliadku mestskej polície. V tomto prípade na zjednanie nápravy stačil dohovor. Psíka jeho pani zobrala domov a aj pán, ktorý pirátov z okna vyhadzoval si priznal, že nezvolil najvhodnejší spôsob plašenia psa.

 

 
Kontakt: PhDr. Peter Pleva
Vytvorené / Posledná aktualizácia: 2.7.2008 / 2.7.2008

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.