Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zásahy hliadok MsP v 16. týždni 2009

Dátum: 20.04.2009
Autor: Mestská polícia Bratislava
Zásahy hliadok MsP v 16. týždni 2009

Prečítajte si viac informácií o udalostiach, ktoré v uplynulom týždni preverovali hliadky Mestskej polície. 

V týždni od 13. apríla do 19. apríla 2009 preverovali hliadky mestskej polície v hlavnom meste 1969 udalostí. Medzi nimi bolo aj 209 takých, ktoré po overení hliadkami priamo na mieste sa ukázali ako neopodstatnené.

Opodstatnenými ale na druhej strane bolo 820 priestupkov motoristickej verejnosti voči pravidlám bezpečnosti a plynulosti v cestnej premávke. Na vyhradených parkovacích miestach bez oprávnenia parkovať na nich odstavilo svoje vozidlá 103 motoristov. Trávnaté plochy si za miesto zaparkovania pre svojho štvorkolesového tátoša zvolilo 61 vodičov.

Na telefonáty poukazujúce na prípady rušenia nočného pokoja zasahovali v priebehu týždňa hliadky mestskej polície 26 krát. V oblasti porušení pravidiel verejného poriadku zistili mestskí policajti 14 priestupkov.

Značne zastúpenou kategóriou porušovaní všeobecne záväzných nariadení boli opäť priestupky súvisiace s čistotou a poriadkom – 244 zistení, ako aj priestupky, ktoré sa stali v zóne s dopravným obmedzením – 197 prípadov.  Alkoholické nápoje napriek zákazu nich konzumácie na verejných priestranstvách si doprialo 158 priestupcov. Nedisciplinovaní majitelia psov nerešpektovaním príslušných všeobecne záväzných nariadení týkajúcich sa podmienok chovu domácich zvierat do štatistiky mestskej polície počas týždňa prispeli 46 zisteniami.

Najviac priestupkov v sledovanom týždni sa stalo na Viedenskej ceste a to 72. Na nesprávne parkujúce vozidlá nasadili hliadky mestskej polície 582 blokovacích zariadení a vozidlá priestupcov po odtiahnutí skončili v areáloch odťahovacích služieb 135 krát.

Smrť na cyklistickej hrádzi

V nedeľu popoludní jedna z hliadok mestskej polície, ktorá zabezpečovala verejný poriadok na cyklistickej cestičke na petržalskej hrádzi zasahovala pri situácii, kedy náhle na nej skolaboval zatiaľ neznámy cyklista. Tomu aj v spolupráci s cyklistami a korčuliarmi poskytovali do príchodu záchranárov prvú pomoc. Do Petržalky priletel aj záchranársky vrtuľník, avšak mužovi vo veku 50 až 60 rokov už nebolo pomoci. Čo bolo príčinou náhleho úmrtia cyklistu, ktorý pri sebe nemal žiadne doklady totožnosti bude známe až po vykonaní súdnej pitvy.

Dvoch bezdomovcov „ratovali“ záchranári

V stredu vo večerných hodinách v parčíku na Miletičovej ulici spozorovala hliadka mestskej polície ležiac na zemi neznámych bezdomovcov - muža a ženu. Muž mal silný epileptický záchvat a jeho partnerka, ktorá bola navyše nevidomá sa sťažovala na bolesti chrbtice. Na tú bola pred niekoľkými týždňami operovaná. Policajti sa preto spojili  s pracovníkmi rýchlej zdravotníckej pomoci. Po ošetrení na mieste muža previezli do fakultnej nemocnice, kde ho aj hospitalizovali a žena v bolestiach skončila v ružinovskej nemocnici.

Malú Sandru odviezli domov

Čakajúc na svoju mamu na zastávke autobusov na Saratovskej ulici v Dúbravke v stredu krátko pred 21.30 hod. našla hliadka mestskej polície malé 8- ročné dievčatko. Našťastie Sandra vedela kde býva, preto ju  policajti odviezli domov do Devínskej Novej Vsi. Ako a kde sa dievčatko matke stratilo  nie je známe. Aj vďaka dúbravským mestským policajtom však dlho po Dúbravke dievčatko neblúdilo.

Alkoholom posilnená mládež ničila ihrisko

Aj v dôsledku nadmerného množstva skonzumovaného alkoholu sú u mladých ľudí odbúravané akékoľvek zábrany a neraz sa púšťajú do ničenia všetkého, čo sa im postaví do cesty. Dôkazom toho môže byť aj správanie sa asi 30-člennej skupinky mladých ľudí v parčíku na Martinčekovej ulici v pondelok krátko pred deviatou hodinou večer. Hokejbalové ihrisko zostalo po ich vyčíňaní posiate črepinami z rozbitých fliaš a aj samotné ihrisko si užilo ich demolačné aktivity. Stop tomuto konaniu dali až privolané hliadky mestskej polície, ako aj hliadka policajného zboru.

 
Kontakt: PhDr. Peter Pleva
Vytvorené / Posledná aktualizácia: 20.4.2009 / 20.4.2009

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.