Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zásahy hliadok MsP v 2. týždni 2012

Dátum: 16.01.2012
Autor: Mestská polícia Bratislava
Zásahy hliadok MsP v 2. týždni 2012

Prečítajte si viac informácií o udalostiach, ktoré v uplynulom týždni preverovali hliadky Mestskej polície. 

V týždni od 9. januára do 15. januára 2012 preverovali hliadky mestskej polície v hlavnom meste 2017 udalostí. Medzi nimi bolo aj 216 takých, ktoré po overení hliadkami priamo na mieste sa ukázali ako neopodstatnené.
 
K opodstatneným zisteným a riešeným prípadom však možno zaradiť priestupky v oblasti bezpečnosti a plynulosti v cestnej premávke a tých v priebehu týždňa bolo 1467. Z trávnatých plôch si miesto zaparkovania pre svoje motorové vozidlo zvolilo 34 motoristov.
V oblasti porušení pravidiel verejného poriadku riešili hliadky mestskej polície 22 priestupkov a majitelia psov nerešpektovaním zákona, ktorým sa upravujú niektoré podmienky držania psov, prípadne príslušných všeobecne záväzných nariadení v tejto oblasti tieto porušili 9 krát. Čistota a poriadok na verejných priestranstvách bola ľahostajná pre 88 priestupcov.
Neporiadok okolo kontajnerových stojísk zistili mestskí policajti v 11 prípadoch. V stanovených prevádzkových hodinách nestihli svoje zariadenia zodpovední prevádzkári uzatvoriť v 22 prípadoch.
Štatistika mestskej polície v sledovanom týždni ďalej uvádza, že v pešej zóne zistili hliadky 10 porušení a prípady obťažovania okoloidúcich neprispôsobivými osobami riešili 6 krát. Napriek zákazu konzumácie alkoholických nápojov na verejných priestranstvách si tieto doprialo 53 priestupcov.
V priebehu týždňa bolo hliadkami mestskej polície zistených aj 5 prípadov poškodenia dopravných značiek, ako aj 6 starých vozidiel. Na tieto skutočnosti boli upozornení príslušní správcovia komunikácie. Fajčiari niektoré ustanovenia zákona na ochranu nefajčiarov tým, že svojho zlozvyku sa nevedeli vzdať ani na zastávkach mestskej hromadnej dopravy tento zákon porušili 28 krát.
Najviac priestupkov v sledovanom týždni sa stalo na Kalinčiakovej ulici a to 48. Blokovacie zariadenia na nesprávne parkujúce vozidlá nasadili hliadky MsP na 779 vozidiel a 158 motoristov si po odtiahnuté vozidlá muselo zájsť do areálov príslušných odťahovacích služieb.

Vozil sa na prípojnom zariadení električky

Nevedno, či sa vo štvrtok popoludní nevedel dostať do jednej z električiek číslo 4 smerujúcej zo Zlatých pieskov do Karlovej Vsi 30-ročný Dúbravčan, v každom prípade ale tento muž zvolil skutočne netradičný spôsob prepravy. Vyskočil na prípojné zariadenie zadného vozňa a smeroval do centra mesta. Na svojského cestujúceho Bratislavčania popoludní telefonicky upozornili mestských policajtov a tí životunebezpečnú jazdu muža ukončili na Jesenského. Muž javil navyše aj známky požitia alkoholických nápojov a neustále tvrdil, že chce spáchať samovraždu. Odvážneho muža následne na najbližšie policajné oddelenie predviedla privolaná hliadka policajného zboru.

Sekerou si razil cestu do Útulku zvierat

Istý Bratislavčan sa v piatok 13-teho rozhodol vo večerných hodinách navštíviť útulok zvierat na Rebarborovej ulici vo Vrakuni. Pomáhal si pri tom sekerou. Na jeho vystrájanie boli  mestskí policajti telefonicky upozornení pracovníčkou útulku a podobný telefonát prevzali aj na operačnom pracovisku policajného zboru. Výtržník, ktorý bol niekdajším pracovníkom tohto zariadenia bol krátko po oznámení prípadu  zadržaný. S putami na rukách smeroval  na najbližšie policajné oddelenie.

Črepinami posiata  Furdekova ulica

V stredu v podvečerných hodinách bola črepinami z rozbitých sklenených fliaš posiata Furdekova ulici v bratislavskej Petržalke. Kto sa o znečistenie črepinami tejto ulice postaral nie je známe, v každom prípade ale na vzniknutú situáciu upozornili mestskí policajti správcu komunikácie a ten prostredníctvom čistiacej spoločnosti zabezpečil nápravu vzniknutého stavu.

 
Kontakt: PhDr. Peter Pleva
Vytvorené / Posledná aktualizácia: 17.1.2012 / 17.1.2012

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.