Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zásahy hliadok MsP v 9. týždni 2014

Dátum: 03.03.2014
Autor: Mestská polícia Bratislava
Zásahy hliadok MsP v 9. týždni 2014

Prečítajte si viac informácií o udalostiach, ktoré v uplynulom týždni preverovali hliadky Mestskej polície. 

V týždni od 24. februára do 2. marca 2014 preverovali hliadky mestskej polície v hlavnom meste 1764 udalostí. Medzi nimi bolo aj 232 takých, ktoré po overení hliadkami priamo na mieste sa ukázali ako neopodstatnené.

K opodstatneným prípadom ale patrili zistené a riešené priestupky z oblasti bezpečnosti a plynulosti v cestnej premávke a tých bolo 1052. V dvoch prípadoch hliadky mestskej polície spolupracovali s pracovníkmi Slobody zvierat a v jednom prípade boli nájdené stratené osobné doklady.

V oblasti porušení verejného poriadku riešili mestskí policajti 14 priestupkov a majitelia psov nerešpektovaním zákona ktorým sa upravujú niektoré podmienky držania psov, prípadne príslušných všeobecne záväzných nariadení v tejto oblasti tieto porušili 30 krát.

Čistota a poriadok na verejných priestranstvách bola ľahostajná pre 192 ľudí a neporiadok okolo kontajnerových stojísk bol zistený 18 krát. Pravidlá ambulantného predaja a trhového poriadku porušili štyria predávajúci.

Počas týždňa hliadky mestskej polície zistili aj 27 prípadov týkajúcich sa nedodržania stanovených prevádzkových hodín, ako aj 39 priestupkov parkovania motorových vozidiel na trávnatých plochách. Napriek zákazu konzumácie alkoholických nápojov na verejných priestranstvách tento zákaz porušilo 26 ľudí a prípady obťažovania okoloidúcich neprispôsobivými občanmi sa vyskytli v štyroch prípadoch.

Fajčiari niektoré ustanovenia zákona na ochranu nefajčiarov tým, že fajčili na zastávkach mestskej hromadnej dopravy tento zákon počas týždňa porušili 80 krát.

Štatistika mestskej polície za sledovaný týždeň ďalej hovorí, že najviac priestupkov sa stalo na Trnavskej ceste a to 50. Blokovacie zariadenia na nesprávne parkujúce vozidlá boli nasadené 586 krát a 107 motoristov si po odtiahnuté vozidlo muselo zájsť do areálu odťahovacej služby.

Chýbala im zima a sneh?

Zima bola v Bratislave mimoriadne skúpa na sneh. Jeho nedostatok sa rozhodli  nahradiť dvaja mladí muži na Tomášikovej ulici. V posledný februárový deň ráno sa totiž pustili do umelého zasnežovania tejto ulice a bolo to napokon pre oboch pomerne nákladnou záležitosťou. 23-ročný Holanďan spolu s o rok starším Bratislavčanom použili k výrobe umelého snehu hasiaci prístroj, ten aktivovali a čochvíľa sa ulica zabelela. Pochopiteľne pre tento druh výroby snehu nemala pochopenie jedna z hliadok mestskej polície a tá ich snahu ocenila blokovou pokutou vo výške 30 eur. Obaja budú musieť navyše ešte počítať aj s ďalšími nákladmi a to opätovným naplnením hasiaceho prístroja.

 

 
Kontakt: PhDr. Peter Pleva
Vytvorené / Posledná aktualizácia: 4.3.2014 / 4.3.2014

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.