Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zásahy hliadok MsP v 43. týždni 2020

Dátum: 25.10.2020
Autor: Mestská polícia Bratislava
Zásahy hliadok MsP v 43. týždni 2020

Dozviete sa, že sme zachránili poranenú labuť.

V týždni od 19. októbra do 25. októbra preverovali hliadky mestskej polície v hlavnom meste celkom 1779 udalostí. Medzi nimi bolo aj 350 takých, ktoré sa po preverení hliadkami priamo na mieste ukázali ako neopodstatnené.

K opodstatneným zisteným a riešeným prípadom patrili priestupky z oblasti bezpečnosti a plynulosti v cestnej premávke, tých bolo 1222. Mestská polícia v 3 prípadoch spolupracovala s pracovníkmi rýchlej zdravotnej pomoci, v 4 prípadoch s príslušníkmi Policajného zboru SR a v 1 prípade s príslušníkmi Hasičského a záchranného zboru SR.

Čistota a poriadok na verejných priestranstvách bola ľahostajná 29 ľuďom. Mestskí policajti ďalej riešili 2 prípady priestupkov proti verejnému poriadku a o rovnakom počte priestupky proti občianskemu spolunažívaniu.  V 26 prípadoch mestskí policajti zistili a riešili ľudí, ktorí požívali alkoholické nápoje na verejných priestranstvách a 14 ľudí, ktorí porušili zákon na ochranu nefajčiarov. Priestupky v súvislosti s opatreniami na ochranu verejného zdravia  zaznamenali v 10 prípadoch, v prípade 1 prevádzky zistili nedodržanie záverečných hodín. Neporiadok okolo kontajnerov a ich stojísk zistili v 5 prípadoch, znečisťovanie odpadom, nepovolené skládky v 4 prípadoch, užívanie verejného priestranstva bez povolenia v 1 prípade. Až 48 prípadov bolo zaznamenaných v prírode, kde ľudia porušili zákon o lesoch. Na príslušné úrady bolo nahlásených celkom 9 vrakov motorových vozidiel a 7 prípadov poškodenia dopravného značenia.

Blokovacie zariadenie bolo na nesprávne zaparkované vozidlá založené celkom v 701 prípadoch a  36 motoristov si po odtiahnuté vozidlo muselo zájsť do areálu príslušnej odťahovacej služby. Najviac priestupkov mestskí policajti riešili na Páričkovej ulici, odkiaľ evidujeme celkom 59 prípadov.

 

Vďaka aktívnemu prístupu mestských policajtov bola poranená labuť napokon zachránená

Kolegovia z Petržalky odchytili na Chorvátskom ramene labuť, ktorá mala v zobáčiku zaseknutý rybársky háčik. Bez pomoci ľudí by táto uhynula strašnou smrťou. Ale vďaka aktívnemu prístupu našich policajtov sa to po štyroch dňoch, keď sa labuť márne pokúšalo odchytiť viacero ľudí, napokon podarilo. Labuť následne odovzdali pracovníkom Štátnej ochrany prírody a krajiny.

 

Pomoc mužovi na  Námestí Franza Liszta

 

Pozornosť mestských policajtov zo Zásahovej jednotky v nedeľu  popoludní upútal neznámy muž, ktorý sa krčil na jednej z lavičiek obratiska električiek pod hlavnou železničnou stanicou. Mal viaceré poranenia na tvári a sťažoval sa na bolesti dolných končatín a chrbta. Policajti mu preto poskytli prvú pomoc a na miesto privolali záchranárov. Tí muža previezli na ošetrenie do najbližšej nemocnice.


 

 
Kontakt: Mgr. Tatiana Kurucova
Vytvorené / Posledná aktualizácia: 26.10.2020 / 26.10.2020

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.