Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zásahy hliadok MsP v 8. týždni 2019

Dátum: 25.02.2019
Autor: Mestská polícia Bratislava
Zásahy hliadok MsP v 8. týždni 2019

Dozviete sa okrem iného aj to, prečo hasiči zasahovali na Humenskom námestí.

V týždni od 18. februára do 24. februára 2019 preverovali hliadky mestskej polície v hlavnom meste celkom 1606 udalostí. Medzi nimi bolo aj 273 takých, ktoré po preverení hliadkami priamo na mieste sa ukázali ako neopodstatnené.

K opodstatneným zisteným a riešeným prípadom patrili priestupky z oblasti bezpečnosti a plynulosti v cestnej premávke tých bolo 1220. V 3 prípadoch spolupracovala mestská polícia s pracovníkmi rýchlej zdravotnej pomoci a v 2 prípadoch s príslušníkmi Hasičského a záchranného zboru.

Čistota a poriadok na verejných priestranstvách bola ľahostajná pre 23 ľudí. V 4 prípadoch hliadky mestskej polície zistili nedodržanie stanovených prevádzkových hodín. Nepovolené pouličné aktivity boli mestskými policajtmi riešené v 6 prípadoch. Majitelia psov nerešpektovaním zákona, ktorým sa upravujú niektoré podmienky držania psov tieto porušili v 6 prípadoch. Mestskí policajti riešili v 1 prípade poškodzovanie verejnej zelene a v 2 prípadoch nepovolené pálenie odpadu.

Porušenie ustanovení vyplývajúcich zo zákona o ochrane nefajčiarov tým, že ľudia fajčili na zastávkach mestskej hromadnej dopravy riešila mestská polícia 4 krát. V 5 prípadoch riešili hliadky mestskej polície obťažovanie okoloidúcich zo strany neprispôsobivých občanov a v 3 prípadoch bola zrealizovaná kontrola taxi. V 5 prípadoch zistili a riešili mestskí policajti nepovolenú konzumáciu alkoholických nápojov na verejných priestranstvách.

Na príslušné úrady bolo nahlásených 7 starých vozidiel, 3 nové nelegálne skládky a 3 prípady poškodenia dopravného značenia. V 1 prípade odovzdal občan hliadke mestskej polície nájdené osobné doklady.

Blokovacie zariadenie bolo na nesprávne zaparkované vozidlá založené celkom v 591 prípadoch a 118 motoristov si po odtiahnuté vozidlo muselo zájsť do areálu príslušnej odťahovacej služby. Najviac priestupkov – 293 zistili a riešili hliadky mestskej polície na Páričkovej ulici.

Privolávali sme hasičov

V sobotu popoludní po telefonáte mestskej polície zasahovali dobrovoľní hasiči v Petržalke na Humenskom námestí. Pod zaparkovaným čiernym Renaultom bola totiž rozliata neznáma kvapalina. Ako sa neskôr ukázalo, bola to brzdová kvapalina unikajúca zo systému tohto vozidla. Dobrovoľní hasiči po príchode na námestie znečistené miesto zasypali absorbčným materiálom.

Spadnutý strom na komunikácii

V druhom prípade po vyrozumení mestskou políciou hasiči smerovali na Levársku ulicu. Tu si ich výjazd vyžiadal spadnutý strom na komunikácii. Tento hasičská jednotka z cesty odstránila.

 

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.