Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zásahy hliadok MsP v 3. týždni 2019

Dátum: 20.01.2019
Autor: Mestská polícia Bratislava
Zásahy hliadok MsP v 3. týždni 2019

Dozviete sa, že sme pomáhali 57-ročnej Bratislavčanke v blízkosti nákupného strediska Bory Mall.

V týždni od 14. januára do 20. januára 2019 preverovali hliadky mestskej polície v hlavnom meste 1240 udalostí. Medzi nimi bolo aj 198 takých, ktoré sa po preverení hliadkami priamo na mieste ukázali ako neopodstatnené.

K opodstatneným zisteným a riešeným prípadom patrili priestupky z oblasti bezpečnosti a plynulosti v cestnej premávke, tých bolo 944. Mestská polícia v 4 prípadoch spolupracovala s pracovníkmi rýchlej zdravotnej pomoci, v 2 prípadoch s pracovníkmi hasičského a záchranného zboru a v 2 prípadoch so Slobodou zvierat.

Priestupku proti verejnému poriadku sa dopustili celkom 5 ľudia, čistota a poriadok na verejných priestranstvách bola ľahostajná 10 ľuďom. Záverečné hodiny a prevádzkové čase neboli dodržané v 4 prevádzkach, požívanie alkoholických nápojov na verejných priestranstvách evidujeme v 19 prípadoch , 1 prípad obťažovania osôb a nepovolené pouličné aktivity sme zaznamenali u 2 osôb a u 6 osôb nepovolený ambulantný predaj. Porušovanie zákona o ochrane nefajčiarov sme zaznamenali v 4 prípadoch , podmienky držania psov porušil 1 majiteľ psa.

Na príslušné úrady mestská polícia nahlásila 4 staré vozidlá. Celkom 3 dopravné značky sme zaznamenali poškodené.

Blokovacie zariadenie bolo na nesprávne zaparkované vozidlá založené celkom v 636 prípadoch a 125 motoristov si po odtiahnuté vozidlo muselo zájsť do areálu príslušnej odťahovacej služby. Najviac priestupkov mestskí policajti riešili na Viedenskej ceste, odkiaľ evidujeme 52 priestupkov.

Život dvoch ľudí zachraňovali mestskí policajti

Mestskí policajti zachraňovali v stredu dva ľudské životy. Policajti zo Stanice jazdeckej polície a kynológie zachránili život 57-ročnej žene, ktorú počas bežného výkonu služby spozorovali ležiacu na cestnej komunikácií v blízkosti nákupného centra Bory Mall. K Bratislavčanke privolali pracovníkov RZP a do doby ich príchodu jej stav stabilizovali.

Kynológovia však neboli jediní, ktorí v stredu pomohli osobe so zdravotnými problémami. Policajti Expozitúry Bratislava IV sa postarali o muža, ktorý na zastávke MHD na Homolovej ulici pravdepodobne zo zdravotných dôvodov nedokázal stáť pevne nohami na zemi. Do času príchodu záchranárov mu poskytli potrebnú pomoc.

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.